舊文章搜尋

2013年9月5日

我家衰仔系列31:囡爺四歲生日

2013年9月。

「囡爺」四歲生日了~人地學生哥9月1日開學,但我家囡爺就剛好學人係呢日生日。查實都係斷估,因為我唔識貓媽,所以唔知佢確實幾時出生。





不經不覺,這隻衰野陪伴了我四年的日子,由我以前唔識貓,對貓無感覺,到現在樂於做貓奴,開始懂得關心其他動物。囡爺帶俾我的樂趣真係多到手指都數唔完。計返貓的年齡,4歲喵即係人類的35歲,叫得囡「爺」,即係輩份有返咁上下, 我仲細佢少少咁啦(真係信不信由你~)哇哈哈哈~~~ 

既然大家咁高咁大,老套野唔講了,亦無生日蛋糕or 禮物,因為我生日你都無表示,所以大家打和~之但係咁,我會永遠都咁愛你,你都要愛我啊~~~~~~~

以下是囡爺的成長照,慢用。


只有二個月大的阿囡, 實在難以想像現在己變成惡爺.好奇怪眼睛以前係藍色,現在變左黃色眼. 出處舊主人:TRACY~

雄貓, 只有兩個月大, 但我地叫佢囡囡, 因為咁樣叫佢先有反應....天生比較瘦弱, 今日帶了去打防疫針同吃杜蟲藥, 希望佢快高長大, 健健康康. 由於動作極快, 好難影到一張企定定的相.(攝於2009年11月16日)


點解可以訓到四腳朝天同埋無晒儀態.(攝於2009年12月14日)

唔咬人時都好乖巧(攝於2009年12月14日)

沒有留言:

張貼留言